Wanneer je mindfulness beoefent…

De mindfulnesscursus leert je om te gaan met pijn en spanningen. Je holt vaak maar door. Wanneer je mindfulness beoefent, maak je een pas op de plaats. Je ziet, hoort en voelt meer dan je dacht. Je blik is vriendelijk en open.

Luisteren naar het lichaam
We zijn gewend om pijn en spanningen uit de weg te gaan. Wanneer je mindfulness beoefent, doe je iets totaal anders. Je kijkt naar pijn en spanningen met een vriendelijke blik. Je luistert vriendelijk naar het lichaam. Dat is een uiterst heilzame en ontspannen manier om met je lichaam om te gaan.

Omgaan met gepieker
We denken heel wat af, soms meer dan dat ons lief is. We piekeren ons soms suf. Wanneer je mindfulness beoefent, kijk je naar gedachtes vanaf een afstandje. Je ziet, dat wat je denkt, niet de werkelijkheid is. Je weet dat slechts denken is, en gedachten zijn geen feiten. Gedachtes trekken voorbij als wolken aan de altijd blauwe hemel.

Stuurman aan het stuur
Wanneer je mindfulness beoefent blijf je stuurman aan het stuur. Natuurlijk brengen moeilijke momenten je in ruw vaarwater. Wanneer je mindfulness beoefent , negeer je die lastige momenten niet, en je raakt er niet door overspoeld. Met heldere blik en vaste hand stuur je tussen de klippen door.

Voor wie is de mindfulness cursus bestemd?

Voor iedereen die op zoek is naar een geïnspireerde manier om het leven te leiden. Voor iedereen die wil leren omgaan met pijn en spanningen. Voor iedereen die bereid is om intensief dit pad van 8 weken te gaan.

Pijn is onvermijdelijk en lijden is optioneel. Deze woorden van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de training, geven weer waar het in de mindfulness cursus om gaat.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek, klikt u dan hier.