Mijn kwalificaties

Ik ben als logopedist geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Ik ben lid van de landelijke stemkring, een kring van geregistreerde logopedisten-stemtherapeuten.
Mijn specialisatie als stemtherapeut heb ik verkregen na de voltooiing van de POST HBO opleiding tot stemtherapeut aan de Hogeschool van Nijmegen.

Ik heb certificaten A, B en C van de stemmethode Pahn (Rostock); Ademtherapie en adembewustwording methode Dixhoorn;  Stem en Theater V: Coaching en Presentatie (Mariette Brinkman);  Zang voor professionals (Jan Kortie); Introductieworkshop volgens de methode van het Lichtenberger Institut (Ingrid Voermans en Ulrike Brand);  Toepassing stemtherapiemethoden in lezen, spreken en zingen (Jopie Kuiper en Rob Stallinga);  Het plastische brein (over plasticiteit en leren, plasticiteit en pijn, plasiticiteit en herstel en vormen van plasticiteit op vele niveaus (Stichting ITON en het VU , dr. B.Cranenburg).  Ik heb als praktizerend logopedist met toestemming van patienten en anoniem , gegevens aangeleverd voor de scriptie : “Dysphonia: A study on influences on voice quality after voice therapy”  van Marietta Aprea. In 2015 heb ik de “Systhemisch handelen in dialoog” gevolgd. In 2016 heb ik “Meer dan larynxmanipulatie” gevolgd. Ik werk, indien nodig, samen met andere logopedisten,  een fysiotherapeut, een psycholoog en een kinderfysiotherapeut. Andere workshops en lezingen: “Het spreekbeentje” van stemcoach Alex Boon, “Mindful communicatie“. door Jane Chapman.  Ik ben opgeleid om manuele larynxfacilitatie te bieden. Laxvox is een handige manier om ademsteun te realiseren en te versterken.

Ik ben een alt en zing in het Haarlems Kleinkoor olv. Enrique Lopez-Corton.  Ik heb zangles en werk aan mijn solorepertoire  bij Sarah Barret.

Om mijn kwalificaties als mindfulness trainer en zijnsgeorienteerd begeleider te bekijken klikt u hier.