Wat klanten zeggen over de logopedische begeleiding

In verband met slikproblemen, gepaard gaande met benauwdheid  en overmatig schrapen en kuchen om een brok uit de keel weg te krijgen, stuurde de kno-arts mij door voor logopedie. Door stem- en ontspanningsoefeningen verbeterde mijn situatie snel. Michelle’s professionaliteit op beide terreinen (logopedie en mindfulness) staat buiten kijf. Haar aandacht is oprecht. Ze ziet je en dat voel je. En dat geeft vertrouwen in haar werkwijze. Het is alsof je samen zoekt naar de oplossing van je situatie. Lichaam en geest zijn een, dat liet ze me weer eens ervaren. Praktische oefeningen, afgestemd op mij als persoon en mijn situatie van dát moment, die zij goed aanvoelt, hielpen mij heel goed op weg.

Na jarenlang getob en artsenbezoek zijn mijn klachten na een aantal weken begeleiding bij Michelle voor het grootste gedeelte opgelost en bood ze me voldoende handvatten om zonder haar begeleiding zelf de rest te doen.

Ik kwam bij Michelle terecht voor stemtherapie, welke ik als positief heb ervaren. Michelle kijkt verder dan alleen stemtechniek. Zo kwam ik erachter dat een groot deel van mijn stemklachten voortkomen uit een emotionele disbalans. Door de combinatie van stemtechniek en mindfulness hebben we in korte tijd goede resultaten behaald. Bedankt daarvoor!

In verband met slikproblemen (met soms paniekaanvallen tot gevolg), werd ik door mijn KNO-arts (die niets fysieks bij mij kon vinden) doorverwezen naar een logopedist. Zo kwam ik in contact met Michelle. Zij vertelde mij dat mijn lichaam (waarschijnlijk onbewust)  spanning opbouwt waardoor slikproblemen en paniekaanvallen kunnen ontstaan. Michelle gaf mij adem- en ontspanningstherapie waarbij ik mijzelf zodanig wist te ontspannen dat de slikproblemen langzamerhand verdwenen. Ook leerde ze mij het bewust worden van mijn lichaam en dat er nu eenmaal bepaalde dingen bij mij horen en deze ook te accepteren. Vooral door nu en dan echt de tijd voor mijzelf te nemen en in alle rust de oefeningen te doen hebben mij heel goed gedaan. In korte tijd ben ik grotendeels van mijn klachten af en dat maakt het leven een stuk aangenamer. Dank Michelle.

Na een ernstige ziekte periode,met heftige traumatische ervaring ,heb ik hulp gezocht allereerst om me emotioneel weer sterker te maken en weer durven te genieten van het leven. Daarna ben ik hulp gaan vragen bij een logopediste vanwege mijn stem ,die klonk anders als voor mijn ziekte. Dit maakte mij onzeker en waarschijnlijk ook wel beetje angstig. Ik kon niet meer vrolijk meezingen of een simpel liedje zingen. Het klonk in mijn gehoor allemaal erg somber en zwaar, waar jezelf ook niet echt vrolijk van wordt.  Zo kwam ik terecht bij Michelle. Zij leerde mij ,na eerst goed inzage te verkrijgen wat mijn probleem was en hoe ik hieraan gekomen was, op een heerlijk relaxte en rustige manier terug te krijgen  wat ik zo graag wilde. Door middel van eenvoudige hulpmiddeltjes en oefeningen leerde ik mijn stem weer  opnieuw te gebruiken, terug te krijgen qua klank. Hierbij is natuurlijk heel essentieel je ademhaling en vooral je rust, ontspannenheid van je lichaam en geest. Haar begeleiding/oefeningen  en uitstraling van rust deden mij dit overnemen en tot de dag van vandaag neem ik ze met me mee. Haar positiviteit , geloof in haar vak en het verplaatsen in jouw probleem met daarbij de gegeven aandacht(eventuele oplossingen en tips) ,gaven mij een heerlijk warm gevoel,iemand die je echt helpt!! Leerpunt van deze therapie is de combinatie van niet alleen de oefeningen voor je stem ,maar het laten inzien en voelen dat je hele lichaam en geest verantwoordelijk is voor je klacht en dus het totaal plaatje moet anders worden. Dank je wel Michelle (ik zal je aanraden bij een ieder), ik kan zelfs weer meezingen, super !! en voel me weer heerlijk en tevreden met mezelf, de toekomst ziet er weer positief uit.