Michelle

Jij kunt jouw kwaliteiten realiseren. Dat is de missie van mijn werk. Mijn visie is dat je die kwaliteiten ook hebt. Ik ga uit van jouw mogelijkheden.

Mijn begeleiding is professioneel en nabij. Je bent welkom met je vragen. Je wilt je bewustzijn verruimen en je vaardigheden vergroten. Jij bent eigenaar van jouw zoektocht en jij bent daar verantwoordelijk. Ik bied een spiegel, handvatten en een arsenaal aan oefeningen.

Ik ben gediplomeerd logopedist-stemtherapeut, zijnsgeorienteerd begeleider en mindfulnesstrainer . Na de middelbare school ben ik gestart als logopedist. Mijn persoonlijke interesse bracht me naar de opleiding tot stemtherapeut aan de Hogeschool van Nijmegen. Hier ben ik in aanraking gekomen met het zijnsgeorienteerde gedachtegoed, de synthese tussen spiritualiteit en psychologie. De opleiding tot zijnsgeorienteerd begeleider heb ik afgerond aan de School voor Zijnsorientatie van Hans Knibbe.  Aan het Instituut voor Mindfulness van Johan Tinge heb ik de opleiding gevolgd tot geregistreerd mindfulnesstrainer. Ik heb ruim twintig jaar ervaring met mediteren.  Ik heb inmiddels veel ervaring in het begeleiden van mensen.

Realistisch zijn en aanwezig zijn vanuit het hart, dat zijn voor mij belangrijke waarden. Net zo belangrijk vind ik het realiseren dat je meer kunt dan dat je denkt. Door stil te worden en te luisteren naar wat is, kom je in contact met een inherente rust, met openheid en compassie. Je zicht verruimt. Je ziet meer keuzemogelijkheden dan je eerder dacht te hebben.  Met het oog op de nieuwe verworven houding is een training van de spieren een logisch gevolg.

Met beide benen sta ik in de wereld van de stem en de wereld van het bewustzijn. In beide domeinen school ik mijzelf met een voortdurende zin en nieuwsgierigheid .  De onlosmakelijke verbinding  tussen lichaam en geest  is  een verbinding van een zo grote rijkdom en zo’n enorme wijsheid, daar ben ik met respect en compassie bij.

Mijn persoonlijke inspiratie en ontwikkeling: in dit jaar, 2020,  neem ik deel aan de meditatiebijeenkomsten van de Tergar Practice Groep Amsterdam.  Ik ben lid van de landelijke stemkring van logopedisten-stemtherapeuten. Zanglessen volg ik bij  de sopraan Adva Tas. Bij het Haarlems Kleinkoor zing ik altpartijen. In beide domeinen, het domein van het bewustzijn en het domein van de stem, beweeg ik me met overgave.