Michelle

Michelle Overdorp

Michelle Overdorp

Jij kunt jouw kwaliteiten realiseren. Dat is de missie van mijn werk. Mijn visie is dat je die kwaliteiten ook hebt. Ik ga uit van jouw mogelijkheden.

Of je nu verlangt naar meer rust, op zoek bent naar inspiratie, een helder stemgeluid nastreeft, een vanzelfsprekende presentatie voorstaat, een heldere aanwezigheid ambieert, snakt naar minder gepieker, die zoektocht vraagt jouw aandacht, en ik begeleid je hier bij.

Mijn begeleiding is professioneel en nabij. Je bent welkom met je vragen. Het is mijn bedoeling dat jij jouw bewustzijn verruimd en dat je je vaardigheden vergroot. Jij bent eigenaar van jouw zoektocht en jij bent daar verantwoordelijk.

Begonnen als logopedist en mij vanuit interesse gespecialiseerd tot stemtherapeut aan de Hogeschool van Nijmegen. Hier ben ik in aanraking gekomen met het zijnsgeorienteerde gedachtegoed, de synthese tussen spiritualiteit en psychologie. De opleiding tot zijnsgeorienteerd begeleider heb ik afgerond aan de school voor zijnsorientatie van Hans Knibbe.  Aan het Instituut voor Mindfulness ben ik opgeleid tot geregistreerd mindfulnesstrainer. Ik heb twintig jaar ervaring met mediteren.  Ik heb inmiddels veel ervaring in het begeleiden van mensen.

Realistisch zijn en aanwezig zijn vanuit het hart, dat zijn voor mij belangrijke waarden. Net zo belangrijk vind ik het realiseren dat je meer kunt dan dat je denkt. Door stil te worden en te luisteren naar wat is, kom je in contact met een inherente rust, met openheid en compassie. Je zicht verruimt zich. Je ziet meer keuzemogelijkheden dan dat je dacht dat je had.  Met het oog op de nieuwe verworven houding is een training van de spieren een logisch gevolg.

Met beide benen sta ik in de wereld van de stem en de wereld van het bewustzijn. In beide domeinen school ik mijzelf met een voortdurende zin en nieuwsgierigheid .  De onlosmakelijke verbinding  tussen lichaam en geest  is  een verbinding van een zo grote rijkdom en zo’n enorme wijsheid, daar ben ik met respect en compassie bij.

Ik ben gediplomeerd logopedist-stemtherapeut, zijnsgeorienteerd begeleider en mindfulnesstrainer .

Mijn persoonlijke inspiratie en ontwikkeling: In het begin van de herfst 2017 volgde ik , op het oude Pauenhof bij Sonsbeck in Duitsland, een mooie stilteretraite olv. Irene Kaigetsu Bakker.  Direct in het nieuwe jaar 2018 reisde ik weer naar Duitsland voor een stilteweek  georganiseerd door de EAMBA, de internationale mindfulness organisatie. Ik ben lid van de Tergar Practice Groep Amsterdam. Zanglessen volg ik bij  Sarah Barret. Bij het Haarlems Kleinkoor olv. Enrique Lopez de Cortez zing ik altpartijen, nu uit werken van Britten en Elgar. In beide domeinen, het domein van het bewustzijn en het domein van de stem, beweeg ik me met overgave.